Wiwiter

Betreft: STEM-academie WiWeTeR op woensdagnamiddag – reeks Computationeel denken

 

Beste ouders, leerlingen uit de derde graad lager onderwijs,

Wie weet er hoe je een app voor de smartphone kan maken? Wie weet er hoe je een volledige productielijn voor koekjes kan opstarten? Wie weet er hoe een verkeerslicht werkt? Wie weet er hoe je een VR (virtual reality) ruimte kan maken? Wie weet er hoe je tot de essentie van een spel kan komen? Wie weet er hoe je een robot kan besturen?

De WiWeTeR-academies (lees Wieweeter = Wiskunde, Wetenschappen, Techniek en ondeRnemingszin) willen op deze en nog veel meer vragen een antwoord geven. Op woensdagmiddag krijgen kinderen van het vijfde en zesde leerjaar de kans om projectmatig en zeer interactief zelf een reeks onderwerpen te verkennen uit de wondere wereld van wiskunde, wetenschappen en techniek en in deze reeks een bijzondere focus op computationeel denken. Zij zullen hierin begeleid worden door studenten en docenten van de lerarenopleiding van Thomas More.

Wensen jullie nog meer informatie? Surf dan gerust even naar onze website http://wiweter.be/

Praktisch: De sessies duren 2u en worden ongeveer tweewekelijks op woensdagnamiddag georganiseerd van 14u tot 16u op campus kruidtuin (Lange Ridderstraat 44, 2800 Mechelen). Zo komen we aan 6 sessies per semester (13/3, 20/3, 27/3, 24/4, 8/5 & 22/5). De kostprijs voor de hele reeks bedraagt 48€ en wordt geïnd via overschrijving via de website. Een inschrijving is pas definitief na storting van het totale inschrijvingsgeld. U krijgt na registratie hiervoor 2 weken de tijd. Zo niet, wordt de inschrijving van uw zoon/dochter tenietgedaan en zullen de kinderen op de wachtlijst de plaats van uw zoon of dochter innemen.

Deelnemers (tot ze de leeftijd van 12 jaar bereikt hebben) krijgen na afloop van de reeks een fiscaal attest, waardoor het gehele inschrijvingsgeld te recupereren is via de belastingen (systeem naschoolse kinderopvang).

Inschrijven kan enkel online gebeuren via http://wiweter.be/inschrijvingsformulier-kind/ tot de reeks volzet is.

Met wetenschappelijke groeten

Het WiWeTeR- en leerkrachtenteam

Comments are closed.