Pimp je speeplaats

De speelplaats, een ruimte waar kinderen graag vertoeven en waar de zintuigen geprikkeld worden!

pimp-je-speelplaats

 

Dat is ONS doel! Onze werkgroep ‘speelplaats’ werkt op dit moment een dossier uit om een subsidie te verkrijgen via het project ‘Pimp je speelplaats’. Dit project is enkel voor de kleuterspeelplaats en de 1e graad. Voor de speelplaats van de 2e en 3e graad zijn er andere projecten aan de gang.

De accenten van het project liggen op natuurbeleving! Alle informatie over dit project vind je terug op: www.pimpjespeelplaats.be

 

Graag delen we onze eerste ideeën, maar geven ouders en sympathisanten ook de kans om ideeën en bevindingen te delen. Want ook jullie mening telt!

speelzone
Een speelzone op de onverharde zone waar kinderen zich kunnen uitleven.

bouwplaats
Een afgebakende bouwplaats waar kinderen mogen spelen met takken, boomschijven, dennenappels, potjes, lepels, … de intensiteit van spel zal énorm verhogen.

wilgenhut
Een wilgenhut waar kinderen gezellig kunnen vertoeven. Rustige kinderen hebben immers ook nood aan een aangename plek!

open-klas
Een buitenklas. Een groenere omgeving heeft een positief effect op de aandacht tijdens lessen en verhoogt de leerprestaties. Maar dit kan ook een plaats zijn waar kinderen fantasiespelletjes kunnen spelen of gewoon gezellig een boek mogen lezen.

bloemen-tuin
Rondom de buitenklas kan een wilde bloementuin ingericht worden, waar de geselecteerde vegetatie onderhoudsvriendelijk is.

Ook de zandbak zouden we onder handen willen nemen zodat deze vaker gebruikt wordt en waar jongere kinderen de kans krijgen hun eigen plekje te hebben.

De verharde speelplaats willen we graag verrijken met picknicktafels op maat voor kleuters en lagere schoolkinderen.

Met een likje verf willen we hinkelparcours en andere leuke spelletjes schilderen.

Rondom de bomen willen we verhogingen aanbrengen. Kinderen kunnen als het ware van een heuveltje rollen (met een bal) of gezellig tegen de bomen aanleunen.

Daarnaast wordt er nog een ecologische inrichting bedacht met aandacht voor inheemse planten zodat kinderen meer in contact komen met de natuur.

Dit project vraag een engagement van leerkrachten, ouders, grootouders en sympatisanten.
We hopen jullie dan ook gaandeweg enthousiast te maken om met ons deze droomspeelplaats te creëren mét of zonder het project ‘Pimp je speelplaats’.

Wil je graag iets kwijt over dit project, laat het ons dan zeker weten! Wij horen het GRAAG! Reageer onder het Facebookbericht van Pimp je speelplaats of laat je ideeën achter bij de leerkrachten van het schoolteam! Of stuur het naar de projectverantwoordelijke

juf Titia

k3e@goshil.be

Comments are closed.